Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

A. Danko dostal Medailu M.R. Štefánika, sľubuje boj proti extrémistom

Na snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: TASR/Martin Baumann

Andrej Danko poďakoval a vyhlásil, že chce bojovať proti extrémistom. Fašistov podľa neho treba z parlamentu vyhnať. Hovorí aj o možnosti zriadenia hrobu neznámeho vojaka.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) dostal Medailu Milana Rastislava Štefánika I. stupňa. Udelil mu ju Slovenský zväz protifašistických bojovníkov. Danko poďakoval a vyhlásil, že chce bojovať proti extrémistom. Fašistov podľa neho treba z parlamentu vyhnať. Hovorí aj o možnosti zriadenia hrobu neznámeho vojaka.

"Prišli sme do Národnej rady, aby sme úprimne poďakovali poslancom NR SR za schválenie príplatkov našim veteránom a ich vdovám a vdovcom, veteránom 2. svetovej vojny a SNP, ktorí sa nedožili dnešnej doby. Pri tejto príležitosti sme udelili predsedovi NR SR naše ocenenie," povedal šéf zväzu Pavol Sečkár.

Danko sa poďakoval a vyzdvihol, že poslanci príplatky schválili. Ocenenie si váži. "Mám neskutočný pocit naplnenia svojej idey vo vzťahu k tomu, že konečne sa o téme obrany, armády a úcte tých, ktorí bojovali v histórii, začne rozprávať v inej dimenzii," povedal.

Sľúbil, že bude naďalej bojovať proti extrémistom. "Blázni, ktorí ničia pamätníky našich osloboditeľov, musia byť pod merítkom našej spoločnosti. Budeme pokračovať s tým, s čím ste bojovali vy. Fašistov musíme vyhnať z Národnej rady," vyhlásil.

So zástupcami zväzu hovoril Danko aj o možnosti zriadenia hrobu neznámeho vojaka. "Sme jedným z mála štátov, ktorý ho nemá. Budem viesť intenzívne rokovania s primátorom Bratislavy," povedal s tým, že v hre je niekoľko lokalít.

Účastníci národného boja za oslobodenie a vdovy a vdovci po týchto osobách už majú nárok na vyššie príspevky. Tie im prináša koaličná novela zákona, ktorá v novembri vstúpila do účinnosti.