Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

A.DANKO: Na Dušičky spomínam na blízkych, ktorí už nie sú medzi nami

Andrej Danko Foto: TASR/ Pavel Neubauer

Pre prvého podpredsedu strany Rafaela Rafaja znamenajú Dušičky príležitosť na zamyslenie.

Bratislava 1. novembra (TASR) - Predseda SNS Andrej Danko trávi sviatok Všetkých svätých ako väčšina Slovákov, spomienkou na zosnulých blízkych.

"S rodinou ideme navštíviť hroby starých rodičov na Gemeri," povedal pre TASR. Dodal, že si vždy spomenie na všetkých blízkych, ktorí už medzi nami nie sú a doma za všetkých zvykne zapáliť sviečku.

"Keďže je sú to dni, kedy sa rodina drží viac pohromade, ako inokedy, venujem sa svojim synom. Priznám sa, že tiež oddychujem a mám napríklad trochu viac času čítať knihy," priznal sa Danko.

Pre prvého podpredsedu strany Rafaela Rafaja znamenajú Dušičky príležitosť na zamyslenie. "Na pamiatku zosnulých som na Považí, kde sú pochovaní moji predkovia. Dušičky znamenajú pre mňa tri duchovné 'z' – zastavenie sa, zamyslenie a zmierenie - aby som zvážil, či to, čo robím, má aj niečo nadčasové a poďakoval sa v duchu nielen mojim predkom, ale aj všetkým dušiam Slovákov za všetko, čo nám tu zanechali, lebo 'dušičky' znamenajú aj vernosť rodu, viere a tradícii," povedal Rafaj. "Preto zažnem kahanec nielen pri hrobe najbližších, ale aj pri kríži za všetky duše zomrelých ľudí, pretože minulosť, prítomnosť aj budúcnosť sú prepojené viac, než si myslíme," dodal.