Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

A. Danko: Človek, ktorý nie je v politike, by mal ísť aspoň voliť

Predseda SNS Andrej Danko vhadzuje hlasovací lístok vo voľbách do Európskeho parlamentu vo volebnej miestnosti na Obecnom úrade Miloslavov - Alžbetin dvor v sobotu 24. mája 2014. Foto: TASR/Martin Baumann

Predseda SNS poukázal na to, že dnešné voľby sú možno posledné voľby politických strán, keďže sa pripravuje zmena volebného systému.

Miloslavov - Alžbetin Dvor 24. mája (TASR) - Predseda a líder eurokandidátky Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko hlasovací lístok hodil dnes do urny v prázdnej volebnej miestnosti. Okrem členov volebnej komisie sa tam nikto nezdržiaval.

"To, že dnešné voľby o poslancoch Európskeho parlamentu budú mať nízku účasť, nezapríčiňuje nevôľa voličov ale fakt, že niekomu sa hodí, aby nebola diskusia. Vyzýval som predstaviteľov verejnoprávnej televízie a rozhlasu, že diskusia mala byť väčšia, a malo byť viac priblížené ľuďom to, o čom sa v Bruseli dnes rozhoduje a čo je problém," povedal líder eurokandidátky SNS. Poukázal na to, že dnešné voľby sú možno posledné voľby politických strán, keďže sa pripravuje zmena volebného systému.



"Slováci nevstupovali do únie, ktorá má o nich rozhodovať o všetkom. Únia sa vyvíja ako šialený administratívny aparát, ktorý rozhoduje o všetkom a nerieši aktuálne problémy," pokračoval a dodal, že v prípade, ak Slováci odignorujú dnešné voľby, potom ten vlak bude bežať bez nich.

Ako Danko povedal, doteraz sa zúčastnil všetkých volieb. "Všeličo ma hnevalo, preto som vždy využil svoje občianske právo, napokon som do politiky aj vstúpil," uviedol s tým, že ináč sa veci nedajú zmeniť. "Kým je parlamentná demokracia, je to možné len cez politické strany. Ten človek, ktorý sa rozhodne nebyť v politike, tak by mal ísť aspoň voliť," zdôraznil.