Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

A. Danko: Rúhal by som sa Bohu, keby som sa z výsledku netešil

Na snímke predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko počas tlačovej konferencie v centrále strany počas volebnej noci v Bratislave 6. marca 2016. Foto: TASR/Andrej Galica

SNS mala v tom čase priebežný neoficiálny výsledkov okolo 8,85 percenta.

Bratislava 6. marca (TASR) – Rúhal by som sa Bohu, keby som sa z výsledku v parlamentných voľbách netešil. Po sčítaní viac ako 57 percent hlasov to dnes o 3.30 h nadránom povedal predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. SNS mala v tom čase priebežný neoficiálny výsledkov okolo 8,85 percenta.

"Pre mňa je to signál ísť ďalej v politike. Oddeliť to profesionálne a urobiť službu verejnosti," skonštatoval šéf národniarov s tým, že SNS si v minulosti "facku" zaslúžila a odtrpela si ju.

Priebežné výsledky podľa Danka otvárajú otázky, o ktorých sa na Slovensku ani nerozmýšľalo. "Otvárajú kombinácie nemožného s možným," podotkol predseda SNS. Najväčším prekvapením týchto volieb je podľa neho to, že existuje na Slovensku politický systém, kde si stranu stačí len založiť alebo stačí len niekoho urážať. Pre Danka je nepriaznivým signálom to, že sa do parlamentu dostávajú politické strany, ktoré vznikli na "zelených lúkach" a bez akéhokoľvek programu. "Bez akejkoľvek pripravenosti," podotkol šéf SNS.

Tieto parlamentné voľby sú podľa jeho slov odzrkadlením stavu slovenskej spoločnosti a toho, že ľudia v regiónoch cítia, že politici stratili kontakt s ich bežnými životmi.

"Tu sa politici hádali dlhý čas, kto s kým bude vládnuť. Tu sa neriešili problémy a ľudia to politikom zrátali," dodal Danko.