Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Danko pre Reuters: Slovensko by malo odmietnuť migračné kvóty

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko Foto: FOTO TASR/Branislav Račko

V rozhovore, ktorý agentúre Reuters poskytol v pondelok, Danko povedal, že SNS chce, aby EÚ lepšie chránila svoje hranice pred migrantmi.

Bratislava 27. januára (TASR) - Slovensko by malo odmietnuť kvóty na prerozdelenie migrantov v rámci Európskej únie a zabrániť akejkoľvek veľkej moslimskej menšine, aby sa usadila v krajine, citovala dnes agentúra Reuters predsedu mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany (SNS) Andreja Danka.

V rozhovore, ktorý agentúre poskytol v pondelok, Danko povedal, že SNS chce, aby EÚ lepšie chránila svoje hranice pred migrantmi. Podľa neho ide prevažne o mladých mužov utekajúcich pred problémami namiesto toho, aby ich riešili.

"Narušujú administratívny systém EÚ a predstavujú bezpečnostnú hrozbu. Nezáleží na tom, že sú neozbrojení, je to masová invázia," citovala ho agentúra Reuters. "Je tu (v Európe) 750.000 mladých mužov, ktorí tvrdia, že sú doma prenasledovaní, a nemyslia na to, ako oslobodiť svoje matky a ženy," dodal.

Danko v tejto súvislosti uviedol, že jeho strana chce zvýšiť kvórum na registráciu cirkví zo súčasných 20.000 na 50.000 podpisov, čo by v dohľadnej budúcnosti vylúčilo moslimov zo štátnej finančnej podpory.

"Nechcem, aby bola SNS xenofóbna, rasistická a nacionalistická strana, ale hrdá vlastenecká strana, dokonca republikánska strana, ktorá... bude lákať voličov bez toho, aby zaujímala extrémne postoje," dodal.