Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

A. Danko: Tieto voľby sú zdvihnutý prst pre politikov, veľká výstraha

Na snímke predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko (vľavo) počas tlačovej konferencie v centrále strany počas volebnej noci v Bratislave 6. marca 2016. Foto: TASR/Andrej Galica

Podľa šéfa SNS sme už teraz svedkami rôznych prekvapení.

Bratislava 6. marca (TASR) – Tieto parlamentné voľby ukážu, že musí prísť na politickej scéne ku generačnej zmene a odísť z nej musia ľudia, ktorí sú tu 26 rokov, pretože nadutosť politikov ľudí nahnevala. Vyhlásil to ako reakciu na výsledky exit pollu predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Ten do centrály strany v Bratislave dorazil v sobotu (5.3.) krátko pred 23.00 h.

Podľa šéfa SNS sme už teraz svedkami rôznych prekvapení. Pre Danka je však česť, že sa jeho strana v exit polloch dotýka Národnej rady SR. "Je ale dôležité počkať si na reálne výsledky volieb," skonštatoval. Praje si, aby tieto voľby boli mementom. "Pretože spoločnosť sa má meniť odbornou diskusiou. Spoločnosti má vládnuť elita. My si nesmieme rozbíjať štát, treba sa zamyslieť, že politika je zodpovedné povolanie a služba ľuďom," priblížil Danko.

Ako tvrdí, Slovensko nemôže mať 150 politických strán a nemôže si tu niekto zo dňa na deň založiť politickú stranu. "Zamyslime sa v tejto spoločnosti, či škandalizácia a večné hľadanie toho negatívneho, neriešenie problémov, vzájomné nahrávanie politikov, vzájomné osočovanie, spôsob, akým žijeme, nás nedegradujú ako spoločnosť," uviedol Danko s tým, že Slovensko bude predsedať Rade EÚ a čaká ho ťažké obdobie.

V minulosti bola podľa jeho slov v SNS negativita a bolo ťažké dostať stranu opäť do súzvučného "orchestra". "O to s väčšou pokorou prijmem akýkoľvek výsledok týchto parlamentných volieb," povedal Danko s tým, že nechce vyvodzovať závery z exit pollov, ale reálnych výsledkov volieb.

Po voľbách sa chce stretnúť s každým relevantným politickým subjektom, ktorý sa do Národnej rady SR dostane. "Samozrejme, sú aj prekvapenia, ktoré človek nečakal, a k tým zaujmeme stanovisko," skonštatoval šéf národniarov. Ako si však myslí, uniformovaná politika patrí do minulého storočia. "Sú tu strany, ktoré nie sú pripravené riadiť štát," dodal Danko.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE