Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Danko: Ďalšie snahy o diskreditáciu vyriešim v trestnoprávnej rovine

Na archívnej snímke Andrej Danko. Foto: TASR

Predseda Národnej rady SR a SNS A. Danko zopakoval, že jeho rigorózna práca nie je utajená a majú k nej prístup oprávnené osoby.

Bratislava 27. septembra (TASR) – Želaná senzácia sa nekonala a tak je tu záujem sa akýmikoľvek prostriedkami dostať k mojej rigoróznej práci s jediným cieľom – manipulácie s ňou. Vyhlásil to predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko v súvislosti s medializovaným prípadom spochybňovania jeho právnického vzdelania a titulu.

Danko zopakoval, že jeho rigorózna práca nie je utajená a majú k nej prístup oprávnené osoby. "Práca vznikla pred takmer 20 rokmi a preto musí byť aj posudzovaná v zmysle vtedajšej platnej legislatívy," upozornil. Hoci ako povedal, má dostatok dôkazov o nadobudnutom vzdelaní, obáva sa ďalších pokusov o diskreditáciu svojej osoby. "Chcem verejne vyhlásiť, že už budem postupovať v trestnoprávnej rovine," povedal.



Danko tiež poďakoval polícii a prokuratúre za posun v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. "Verím, že sa im podarilo dolapiť skutočných páchateľov a že bude objasnený aj motív a objednávatelia vraždy," uviedol. V kontexte posunu vo vyšetrovní, ktorý označil za obrovský, takisto apeloval na slušnosť, korektnosť a zachovanie zdravého rozumu v spoločnosti. Konkrétne svoj apel vyslal aj k účastníkom a rečníkom na piatkovej demonštrácii, ktorá sa má odohrávať v blízkosti parlamentu.

Prečítajte si aj: