Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

A. Hlina by chcel správu o Gorile vysielať na veľkoplošnej obrazovke

Poslanec Alojz Hlina Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa jeho slov totiž zatiaľ nebola avizovaná informácia, že by mala byť správa o vyšetrovní utajená.

Bratislava 27. júna (TASR) - Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (OĽaNO) by chcel zariadiť, aby správu o vyšetrovaní kauzy Gorila, ktorú v pléne NR SR prednesie minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), mohli občania sledovať na veľkoplošnej obrazovke. Podľa jeho slov totiž zatiaľ nebola avizovaná informácia, že by mala byť správa o vyšetrovní utajená.

"Preto je možné atmosféru z parlamentu sprostredkovať občanom čo možno najautentickejšie. Existuje zámer, aby vystúpenie, ale aj následnú diskusiu v pléne, mohli občania pozerať na veľkoplošnej obrazovke, ktorá bude umiestnená priamo pred parlamentom," uviedol vo svojom stanovisku Hlina. O priebehu zhromaždenia chce bližšie informovať v čase, keď bude známy termín vystúpenia Kaliňáka v pléne.

O tom, že minister vnútra bude informovať o priebehu vyšetrovania kauzy Gorila, rozhodli poslanci na úvod prebiehajúcej schôdze parlamentu práve na návrh Hlinu. "V týchto dňoch uplynulo skoro presne 100 dní, odkedy Smer-SD vyhral voľby. Je čas... Je čas sa pýtať. Poslanci majú právo vedieť, ako sa vyvíja kauza Gorila," povedal vtedy Hlina. Za jeho návrh zahlasovalo 130 zo 136 prítomných poslancov.