Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

A. HLINA: Možná dohoda SaS, OĽaNO-NOVA a KDH je ohrozená

Alojz Hlina Foto: TASR/Martin Baumann

Na sociálnej sieti to napísal líder mimoparlamentného KDH. Predseda strany SaS R. Sulík v reakcii vyhlásil, že Hlinovi nerozumie.

Bratislava 27. februára (TASR) - Možná dohoda o spolupráci medzi stranami SaS, OĽaNO-NOVA a KDH vo voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) je ohrozená. Na sociálnej sieti to napísal líder mimoparlamentného KDH Alojz Hlina, podľa ktorého šéf SaS Richard Sulík odmieta stretnutie, kým sa mu verejne neospravedlní za tvrdenia z rozhovoru pre Denník N z februára 2016.

"Odhliadnuc od toho, že nevidím dôvod, pre ktorý by som sa mal ospravedlniť, je tento štátnický postup zo strany Richarda Sulíka zaujímavý. Richard Sulík sa stihol doteraz stretnúť s kdekým, ale odmieta stretnutie s predsedom konzervatívnej strany. Čisto teoreticky, ak by aj dôvod na ospravedlnenie existoval, je takéto podmieňovanie štátnickým prístupom a príspevkom k stabilizácii politickej scény?" pýtal sa Hlina.

Šéf KDH v spomínanom rozhovore okrem iného povedal, že liberáli majú slovník ako neonacisti v Drážďanoch a nikoho to tu nevyrušuje. "Pritom to je politologicky totálny exces," povedal Hlina pred voľbami.

Sulík v reakcii vyhlásil, že Hlinovi nerozumie. "SaS má záujem, aby KDH bolo v tejto koalícii a sme pripravení urobiť seriózne dohody. SaS nielenže takú dohodu neblokuje, ale je vyslovene za," uistil šéf liberálov s tým, že splnomocnený na tieto rokovania je v SaS podpredseda strany Ľubomír Galko.

Richard Sulík zároveň zdôraznil, že Hlinove slová zo spomínaného rozhovoru nie sú prekážkou tejto koalície. "Galko môže rokovať bez problémov," dodal.