Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

A. Hlina plánuje cez leto zaregistrovať svoju stranu

Na snímke nezaradený poslanec Alojz Hlina Foto: TASR/Martin Baumann

Nezaradený poslanec už dlhšie spolupracuje s KDH. Do poslaneckého klubu nevstúpil, ale stranu zastupuje v branno-bezpečnostnom parlamentnom výbore.

Bratislava 20. júla (TASR) - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina sa chystá cez leto zaregistrovať svoju stranu.

"Počas leta, keď je predsa len trochu voľnejšie, dokončíme formálne náležitosti a zaregistrujeme politickú stranu," uviedol pre TASR. Hlina avizoval vznik strany Občania pred niekoľkými mesiacmi.

Po registrácii politickej strany plánuje rokovať o predvolebnej a povolebnej spolupráci. "Rokovania budú prebiehať za 'zatvorenými' dverami, čo je úplne logické. Po ich ukončení budeme informovať o výsledkoch," doplnil Hlina.

Nezaradený poslanec už dlhšie spolupracuje s KDH. Do poslaneckého klubu nevstúpil, ale stranu zastupuje v branno-bezpečnostnom parlamentnom výbore. Na otázky TASR, pokiaľ ide o jeho zbližovania sa s KDH, uviedol, že kresťanskí demokrati si dlhodobo robia vlastnú opozičnú politiku a sú predvídateľní v tom, aké hodnoty budú presadzovať.

"Spolupracovali sme na praktických riešeniach pre ľudí, najmä slabých a chudobných - proti úžere, proti likvidačným exekúciám majetku dôchodcov a oklamaných spotrebiteľov, za ochranu subdodávateľov, proti zlým rozhodnutiam vlády," opísal doterajšiu spoluprácu Hlina, podľa ktorého je rozumné spájať sily v takomto úsilí.