Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Andrej Kiska zapáli Sviečky vďaky na hroboch vojakov

Prezident SR Andrej Kiska Foto: TASR/Martin Baumann

Osobne ich zapáli na pamätníkoch a cintorínoch na Dukle, vo Svidníku, v Liptovskom Mikuláši, vo Zvolene, v Štúrove a Bratislave.

Bratislava 5. mája (TASR) - Prezident Andrej Kiska si v piatok 8. mája pripomenie 70. výročie skončenia druhej svetovej vojny zapálením Sviečok vďaky na hroboch padlých vojakov. Osobne ich zapáli na pamätníkoch a cintorínoch na Dukle, vo Svidníku, v Liptovskom Mikuláši, vo Zvolene, v Štúrove a Bratislave. TASR o tom informoval Tlačový odbor Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky.

„Chcem si týmto spôsobom uctiť pamiatku vojakov, ktorí padli na území Slovenska a ktorým patrí naša vďaka za porážku fašizmu. Želal by som si, aby v tento deň nezostal opustený ani jediný hrob, a preto by som rád požiadal občanov, aby spolu so mnou zapálili Sviečky vďaky na cintorínoch po celom Slovensku,
“ povedal prezident.

Zástupcovia Kancelárie prezidenta si uctia pamiatku padlých vojakov na cintorínoch v Michalovciach, Žiline či Trenčianskej Teplej.

„Každý padlý vojak znamenal jedinečný ľudský život. Zapáľme sviečky na hroboch vojakov ako naše spoločné gesto spomienky, úcty, piety. Ale aj ako posolstvo mieru, aby sa už nikdy nič podobné nezopakovalo,“ uzavrel prezident.