Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

A. Kolenová: Vianočná vizita v NÚDCH prináša radosť a svetlo

Na archívnej snímke prednostka Kliniky detskej hematológie a onkológie Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave Alexandra Kolenová. Foto: TASR - Pavol Zachar

Pacientom a ich rodinám podľa nej spríjemňuje pobyt v nemocnici.

Bratislava 22. decembra (TASR) - Vianočná vizita, ktorá sa každoročne koná na Klinike detskej hematológie a onkológie v bratislavskom Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH), prináša radosť a svetlo. Poukázala na to prednostka kliniky Alexandra Kolenová. Pacientom a ich rodinám podľa nej spríjemňuje pobyt v nemocnici.

"Rakovina je choroba, ktorá nepozná Vianoce a deti musíme liečiť aj počas najkrajších sviatkov roka. Počas pandémie ochorenia COVID-19 sme si všimli, aké ťažké to bolo pre deti a ich rodičov, ktorí museli ostať v nemocnici izolovaní sami na svojej izbe. Pripravili sme pre nich vianočnú vizitu a odvtedy sa každoročne snažíme pacientom aj rodinám v rámci možností pobyt v nemocnici spríjemniť," skonštatovala.

Na vianočnej vizite sa zúčastnili aj predseda parlamentu Peter Pellegrini, šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Dolinková (obaja Hlas-SD) a riaditeľ NÚDCH Peter Bartoň. "Na vizitách počas roka sa pacienti a ich rodičia rozprávajú o zdravotnom stave dieťaťa, možnostiach, priebehu a výsledkoch liečby. Vianočná vizita je povzbudením pre deti a rodičov," uzavrel Bartoň.