Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

A. Martvoň zo Smeru uvažuje o kandidatúre na primátora Dolného Kubína

Anton Martvoň Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na Orave Smer-SD stráca voličov, dôvodom je vraj aj to, že funkcionári majú už svoj vek. Martvoň je z mladšej generácie sociálnych demokratov.

Bratislava 19. júla (TASR) – Poslanec Národnej rady (NR) SR za Smer-SD Anton Martvoň uvažuje o kandidatúre na primátora Dolného Kubína. Chce tak ponúknuť tamojším obyvateľom mladého a skúseného politika. Komunálne voľby sa uskutočnia 15. novembra.

"Uvažujem o kandidatúre na primátora Dolného Kubína preto, že chcem ponúknuť obyvateľom mesta alternatívu mladého a skúseného kandidáta. Politika, ktorý bol už mestským poslancom a nie je v preddôchodkovom veku ako ostatní kandidáti," povedal pre TASR Martvoň. Zdôraznil, že to s pomocou mestu myslí vážne. Ak by kandidoval, uspel a súčasne zostal poslancom Národnej rady SR, vzdal by sa primátorského platu.

Primátor mesta by podľa Martvoňa nemal byť pasívny. "Nemal by iba pasívne čakať v meste, či príde nejaký investor, ktorý ponúkne občanom mesta prácu. Musí aktívne minimálne raz do týždňa byť v Bratislave alebo Žiline a hľadať pre mesto Dolný Kubín možnosti eurofondov a prílevu investorov," opísal svoju predstavu práce primátora. Martvoň verí, že by dokázal mesto zatraktívniť a urobiť ho lepším pre život ľudí.

Na Orave Smer-SD stráca voličov, dôvodom je vraj aj to, že funkcionári majú už svoj vek. Martvoň je z mladšej generácie sociálnych demokratov. V NR SR sa venuje rôznym témam, v poslednom čase presadzoval opatrenia na ochranu spotrebiteľov, protiúžernícke novely a iné. Martvoň si myslí, že má čo ľuďom v Dolnom Kubíne ponúknuť. Definitívne sa o svojej kandidatúre ešte nerozhodol.