Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

A. Záborská a B. Škripek povedú kandidátku Kresťanskej únie do EP

Anna Záborská v TABLET.TV Foto: TABLET.TV

Na kandidačnej listine Kresťanskej únie je 12 mien, z toho je sedem mužov a päť žien. Kandidáti pochádzajú zo všetkých regiónov Slovenska.

Bratislava 22. februára (TASR) – Kandidátku mimoparlamentnej Kresťanskej únie do májových volieb do Európskeho parlamentu (EP) povedú europoslanci Anna Záborská a Branislav Škripek. V EP chcú presadzovať politiku založenú na kresťanských hodnotách, ako sú ľudská dôstojnosť, ochrana života, rodina, solidarita a zodpovednosť. TASR o tom informovala Záborská.

"Kresťanská únia je projektom, ktorý chce spájať ľudí dobrej vôle na hodnotovom základe - na Slovensku aj v Európe. Spoločným menovateľom zjednotenej Európy je kresťanstvo, ktoré spája všetky európske národy. O tento základ sa môžeme oprieť najmä v dobe pochybností a neistoty, ktorá sprevádza súčasné európske dianie," zdôraznila Záborská, ktorá kandiduje z prvého miesta.

Z druhého miesta bude kandidovať Škripek. "EÚ nikdy nemala byť len pragmatickým zväzkom štátov, ale hodnotovým spoločenstvom založeným na judeo-kresťanských koreňoch. Našou ambíciou je oživiť ducha tohto spoločenstva národov a byť soľou, ktorá dáva Európskemu parlamentu a európskej politike chuť a charakter," dodal Škripek.

Na kandidačnej listine Kresťanskej únie je 12 mien, z toho je sedem mužov a päť žien. Kandidáti pochádzajú zo všetkých regiónov Slovenska.