Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

P. ABRHAN: KDH nebude mať predvolebné bilbordy na križovatkách

Pavol Abrhan, archívne foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Pre takýto krok sa KDH rozhodlo, pretože sa stotožňuje s novelou zákona o cestných komunikáciách z dielne poslanca Alojza Hlinu.

Bratislava 13. augusta (TASR) - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) nebude umiestňovať svoje predvolebné bilbordy na križovatkách ani na miestach, kde bránia vo výhľade na národné kultúrne pamiatky. Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente šéf poslaneckého klubu hnutia Pavol Abrhan.

Pre takýto krok sa KDH rozhodlo, pretože sa stotožňuje s novelou zákona o cestných komunikáciách z dielne poslanca Alojza Hlinu. Ten navrhuje, aby sa bilbordy neumiestňovali na križovatkách, 20 metrov za hranicou križovatky a tiež na miestach, kde bránia vo výhľade národným kultúrnym pamiatkam či národným parkom.

"Nevieme, či Národná rada schváli tento návrh zákona alebo nie, ale KDH v kampani pre parlamentné voľby sa bude držať tohto zákona. Čiže nebude umiestňovať svoje propagačné materiály, bilbordy v križovatkách, ani tak, aby bránili výhľadu na národné parky alebo kultúrne pamiatky," povedal Abrhan.