Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Aktivistku Krempaskú v noci zbili

Foto: Facebook/A. Krempaská

Iniciatívu Krempaskej dnes kritizoval líder OĽaNO Igor Matovič.

Bratislava 6. septembra (Teraz.sk) - Aktivistku Alenu Krempaskú v noci na dnes zbili. Informoval o tom na sociálnej sieti jej spolupracovník z mimovládneho Inštitútu ľudských práv (IĽP) Peter Weisenbacher.

"Priatelia a priateľky, nadránom ma prepustili z nemocnice, už som doma a v rámci možností OK. Odviezla ma záchranka po tom, čo ma cestou z ILP včera večer napadli nejakí dvaja týpci, kričali na mňa, že som "smerácka k.va vy.ebaná", bili mi do tváre a zhodili na zem," zverejnila na sociálnej sieti.

Zároveň dodala, že síce nemá otras mozgu, ale lekári jej nariadili kľudový režim.

Alena Krempaská je kritičkou protestov pred Bonaparte, tvrdí, že by ich nemali organizovať politické strany SaS a OĽaNO, ale občianske iniciatívy. "Neveríme, že keď tých ľudí v meste po troch štyroch hodinách v meste niekto napadol, že to bol niekto z protestujúcich," uviedol dnes na margo incidentu Igor Matovič (OĽaNO).

Iniciatívu Krempaskej, známej z protestov Gorila, považuje Matovič za súčasť diskreditačnej kampane proti protestom OĽaNO-NOVA a SaS. "Bolo by mi veľmi ľúto, keby ktokoľvek stiahol ruku na ženu," povedal s tým, že počas protestov sa nikto Krempaskú, ani jej kolegov nepokúsil fyzicky napadnúť. Zároveň naznačil, že za iniciatívou aktivistov podľa neho môžu byť politické hry.

Weisenbacher dnes na tlačovej konferencii reagoval, že cieľom ich iniciatívy bolo preniesť protesty pred Bonaparte zo straníckej platformy SaS a OĽaNO na občiansku, ktorá by podľa neho bola efektívnejšia. Keďže Krempaskej s príhovorom v tomto zmysle organizátori pred časom neumožnili na demonštrácii vystúpiť, reagovali vlastným protestom.

Nočný incident, pri ktorom Krempaskú fyzicky napadli, podľa neho prišiel po tom, čo už boli konfrontovaní s verbálnymi vyhrážkami. "Výhražné telefonáty sme dostávali už od minulého týždňa," povedal. Dodal, že vzhľadom na prebiehajúce policajné vyšetrovanie nebude zverejňovať ďalšie podrobnosti.

Weisebacher sa ostro ohradil voči Matovičovej kritike ich iniciatívy a mimovládneho inštitútu s tým, že spolu s Krempaskou zvažujú podanie trestného oznámenia pre ohováranie.