Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Alojz Hlina chcel v pléne vypočuť sudcov, poslanci mu to nedovolili

Poslanec Alojz Hlina Foto: TASR/Martin Baumann

Hlina poslancom vyčítal aj to, že pri rozpravách nesedia v rokovacej sále a vyzval ich, aby mu ukázali tú ďalšiu miestnosť, v ktorej sa zdržiavajú a v ktorej je zrejme lepšia zábava.

Bratislava 28. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady SR nechcú v pléne vypočuť sudcov, ktorí sa uchádzajú o miesto v Súdnej rade SR či v disciplinárnych senátoch. Odmietli totiž návrh Alojza Hlinu z OĽaNO, ktorý žiadal, aby sa kandidáti prišli predstaviť.

Vo svojom emotívnom vystúpení zdôrazňoval, že ide o ľudí, ktorí budú sedieť napríklad v disciplinárnych senátoch, a preto mu záleží na tom, aby sa prišli plénu predstaviť. "Sú to sudcovia!" volal na poslancov, ktorých chcel presvedčiť, aby s jeho návrhom súhlasili. Hlinovi vypočutie sudcov vraj stojí za to, aby dal tento návrh a možno bol pre väčšinu pléna za blázna. Niektorým poslancom bolo jeho zanietené vystúpenie sympatické, iní mu odporúčali menej teatrálnosti a kriku.

Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) mu navyše vysvetlil, že hoci niekedy poslanci nesedia v sále, neznamená to, že nie sú v parlamente. Hlina totiž poslancom vyčítal aj to, že pri rozpravách nesedia v rokovacej sále a vyzval ich, aby mu ukázali tú ďalšiu miestnosť, v ktorej sa zdržiavajú a v ktorej je zrejme lepšia zábava.

"Je tu veľa miestností a v každej je televízor," odkázal Hlinovi Kaník s tým, že aj keď poslanci nie sú v pléne, neznamená to, že nesledujú diskusiu.