Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Analytická štúdia mapuje aktuálnu situáciu v regionálnom školstve

Ilustračné foto Foto: TASR - František Iván

Materiál je koncipovaný do piatich kapitol, ktoré sa prierezovo v rámci historického vývoja, z hľadiska aplikačnej praxe, ale aj s prihliadnutím na finančnú povahu a demografický vývoj.

Bratislava 8. januára (TASR) – Zmapovanie aktuálnej situácie v regionálnom školstve, vrátane poukázania na konkrétne problémy a možnosti ich riešenia, prináša analytická štúdia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). "Materiál je koncipovaný do piatich kapitol, ktoré sa prierezovo v rámci historického vývoja, z hľadiska aplikačnej praxe, ale aj s prihliadnutím na finančnú povahu a demografický vývoj týkajú regionálneho školstva od roku 1990," priblížil hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.

Riaditeľ sekcie rezortných činností Kancelárie ZMOS a jeden z autorov dokumentu Zdenko Krajčír uviedol, že ambíciou publikácie je reflektovať na dôležité aspekty regionálneho školstva. "Pri spracovávaní dokumentu sme sa sústredili na návrh riešenia aktuálnych problémov v regionálnom školstve z pohľadu obcí, rovnako aj na návrh riešenia problémov v oblasti siete škôl a školských zariadení, ale aj na opatrenia vo vzťahu k sieti škôl, ich financovaniu a zamestnancom," uviedol.

Expertný materiál bol vypracovaný v rámci Národného projektu Centrum sociálneho dialógu II. Analytická štúdia je verejne prístupná na webovej stránke ZMOS.