Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ANDREJ DANKO: Vyzývam ľudí, aby išli v novembri voliť

Na snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: TASR/Martin Baumann

Krajské voľby budú v sobotu 4. novembra. Predsedov a poslancov ôsmich samosprávnych krajov si budeme na Slovensku voliť piatykrát.

Bratislava 15. októbra (TASR) – Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) vyzýva ľudí, aby v sobotu 4. novembra išli voliť. Pripomína, že práve vďaka voľbám rozhodujeme o našej budúcnosti.

"Vyzývam všetkých občanov, aby sa zúčastnili volieb do vyšších územných celkov. V demokratických štátoch sa voľbami mení spoločnosť. Preto verím, že nadchádzajúce voľby do vyšších územných celkov ľudia nebudú ignorovať," povedal pre TASR Danko.

Krajské voľby budú v sobotu 4. novembra. Predsedov a poslancov ôsmich samosprávnych krajov si budeme na Slovensku voliť piatykrát. Doteraz sme volili v rokoch 2001, 2005, 2009 a 2013. Prvýkrát bude voľba predsedov krajov jednokolová, doteraz sa volili v dvoch kolách. Za predsedu bude zvolený kandidát, ktorý získa najviac platných hlasov.

Tentoraz nebudú krajskí predsedovia a poslanci zvolení na štyri roky ako doteraz, ale na päť. Ide o jednorazové opatrenie, vďaka ktorému sa následne v roku 2022 budú voľby do VÚC konať v rovnakom čase ako samosprávne.