Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Andrej Kiska skončil v Dobrom Anjelovi

Andrej Kiska Foto: TASR/Michal Svítok

Od 1. júna bude novou predsedníčkou správnej rady Martina Kisková.

Bratislava 27. mája (TASR) - Spoluzakladateľ Dobrého Anjela a predseda správnej rady Andrej Kiska ukončil po siedmich rokoch svoje pôsobenie v organizácii. Od 1. júna bude novou predsedníčkou správnej rady Martina Kisková. Dôvodom pre takýto krok je Kiskova kandidatúra na prezidenta SR.

"Dobrý Anjel mi za tie roky ukázal, koľko zlyhaní je v našom štáte. Charita má svoje limity a moje rozhorčenie z toho, že sa veci nemenia, je obrovské. Preto som sa rozhodol kandidovať na post prezidenta. Verím, že tak budem mať viac možností presadiť v našej spoločnosti pozitívne zmeny," zdôvodnil s tým, že ako kandidát na post najvyššieho ústavného činiteľa SR sa bude vyjadrovať k udalostiam a k osobám na slovenskej politickej scéne. "Som si vedomý toho, že nie všetci Dobrí Anjeli budú súhlasiť s mojím názorom, a preto pokladám za správne, aby som verejne nevystupoval za Dobrého Anjela," dodal ďalej.

Fungovanie tejto organizácie sa nijako nemení. V jej vedení zostávajú ľudia, ktorí pre ňu dlhodobo pracujú, na čele s riaditeľom Jánom Dobákom a marketingovou riaditeľkou Ľudmilou Kolesárovou.