Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Andrej Kiska začal zbierať podpisy pod svoju prezidentskú kandidatúru

Na snímke občiansky kandidát na prezidenta SR Andrej Kiska počas tlačovej konferencie 4. júna 2013 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Andrej Kiska neodmietol prípadnú podporu politických strán.

Bratislava 4. júna (TASR) – Občiansky kandidát na post prezidenta Andrej Kiska dnes oficiálne začal zber podpisov pod svoju kandidatúru. Predsedom petičného výboru sa stal hokejový tréner Ján Filc.

"Kandidujem ako nezávislý a nestranícky kandidát a svoju kandidatúru opieram výlučne o podporu od občanov. Preto chcem zbierať podpisy po celom Slovensku za pomoci ľudí, ktorí sú presvedčení, tak ako ja, že Slovensko potrebuje zmenu," uviedol Kiska. Ľudia sú podľa neho unavení z politikov, strácajú dôveru a preto sú radi, že prichádzajú noví ľudia. Podpisy bude zbierať za pomoci dobrovoľníkov.

Kiska rovnako neodmietol prípadnú podporu politických strán. "Ak pôjde o štandardnú politickú stranu za dôveru sa poďakujem a prijmem ju, ale zároveň jedným dychom dodávam, že vždy sa budem riadiť svojim vlastným vedomím a svedomím," dodal kandidát na post prezidenta, ktorý už začal kampaň zameranú na zber podpisov. Podľa jeho slov má v súčasnosti rozmiestnených asi 1000 bilboardov. "Táto kampaň bude trvať mesiac a vychádza približne na 100.000 eur," uviedol s tým, že celú prezidentskú kampaň bude financovať z vlastných peňazí.

"Chcem mať za prezidenta silnú osobnosť, ktorá pozná skutočné problémy ľudí a nie je prepletená s politikmi a mocenskými záujmami," uviedol na margo prezidentského kandidáta Filc. Ďalšími členmi petičného výboru sú Silvia Lavríková a členka Študentskej rady vysokých škôl SR Vladimíra Ledecká.