Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Anonym opäť pohrozil RegioJetu bombami vo vlakoch a autobusoch

Na archívnej snímke stewardka spoločnosti Regiojet Foto: TASR/Branislav Račko

Vo vlakoch a autobusoch súkromného dopravcu bombu nenašli.

Bratislava 9. februára (TASR) - Policajti dnes preverovali bombovú hrozbu vo vlakoch a v autobusoch súkromného dopravcu. Na tú ich upozornili českí kolegovia krátko po 17.30 h, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

"Ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany polície v priestoroch železničnej a autobusovej stanice v Bratislave, ako aj v jej okolí, vykonané všetky potrebné úkony, ktoré pravdivosť uvedeného oznámenia nepotvrdili," uviedla Mihalíková.

Prevádzku viacerých vlakov a autobusov spoločnosti RegioJet dnes popoludní opäť narušila anonymná hrozba bombového útoku.

Spoje rovnakého prepravcu, ako aj spoločnosti Leo Express sa terčom podobnej hrozby stali iba nedávno, 1. februára.

Česká polícia vtedy, podobne ako dnes, zastavila vlaky, evakuovala cestujúcich a následne detailne prehľadala priestory, v ktorých by sa mohla nachádzať nálož, čo viedlo k omeškaniu vlakov smerujúcich aj na Slovensko.

Dnešná hrozba sa týka dvoch autobusových a štyroch vlakových liniek smerujúcich krížom cez ČR. Kontroly vlakov pyrotechnikmi prebiehajú v staniciach v Hraniciach na Morave, Grygove, Českej Třebovej, ale aj v Prahe.

Autobusy už kontrolami prešli bez nálezu čohokoľvek podozrivého, uviedol pre internetový server iDNES.cz policajný hovorca Jozef Bocán.

Kým české médiá spomínajú zastavenie vlakových súprav RJ 1011, RJ 1013, RJ 1016 a RJ 1019, na slovenskej internetovej stránke prepravcu sa objavila informácia, že po planom bombovom poplachu pokračuje so 60-minútovým meškaním v jazde vlak spoločnosti RJ 408, ktorý prehľadala slovenská polícia.

Hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj ubezpečil, že prepravca poskytuje polícii úplnú súčinnosť a snaží sa minimalizovať dopady na pasažierov. Súčasne sa cestujúcej verejnosti ospravedlnil za vzniknuté komplikácie a vyjadril nádej, že sa polícii podarí vypátrať páchateľa tejto trestnej činnosti.

Páchateľovi hrozí v ČR v prípade preukázania zodpovednosti a potvrdenia viny súdom päť rokov za mrežami.