Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

ANS a Union upozorňujú na potrebu dofinancovania zdravotníctva

Ilustračná snímka. Foto: Foto: M. Štubňa

Poisťovňa Union pokryla podľa jej hovorcu Mateja Neumanna všetky požiadavky ANS týkajúce sa sociálneho balíčka a rekreačných poukazov.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) a zdravotná poisťovňa Union dlhodobo upozorňujú na potrebu dofinancovania zdravotníctva. Ako zdôraznil prezident ANS Marián Petko, dofinancovanie je nevyhnutné už v tomto roku. Uviedol to po piatkovom rokovaní s poisťovňou.

Poisťovňa Union pokryla podľa jej hovorcu Mateja Neumanna všetky požiadavky ANS týkajúce sa sociálneho balíčka a rekreačných poukazov. Prezident asociácie zároveň potvrdil, že zmluvný vzťah s Unionom bude pokračovať minimálne do konca roka.

Na stretnutí sa dotkli aj otázky financovania na ďalší rok. "Samozrejme, čakáme na štátny rozpočet," načrtol Petko s tým, že ANS už predložila podrobnú analýzu nákladov. "Len pre nemocnice združené v ANS, čiže pre 76 nemocníc, je potrebné zvýšenie na rok 2020 takmer o 100 miliónov eur," doplnil.

Prvý návrh štátneho rozpočtu by mala podľa Petka predložiť ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) na odvetvovej tripartite, ktorá sa má konať 7. októbra.