Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Agócs a Krajňák sú novými podpredsedami Mosta-Híd, rozhodol o tom snem

Na snímke zľava minister životného prostredia SR László Sólymos a podpredseda NR SR Béla Bugár (obidvaja Most-Híd) Foto: TASR - Jakub Kotian

Správu aktualizujeme.


Bratislava 14. septembra (TASR) -Novými podpredsedami strany Most-Híd sú primátor Fiľakova Attila Agócs a štátny tajomník rezortu školstva Peter Krajňák, ktorí nahradili ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa a poslanca Národnej rady (NR) SR Petra Antala. Tí sa na sobotňajšom sneme podpredsedníckych stoličiek vzdali. Po skončení snemu o tom informovalo vedenie strany.

Antala svoje rozhodnutie zdôvodnil osobnými aj straníckymi dôvodmi. Podpredseda strany by mal byť podľa neho čo najviac v regiónoch, na čo on z dôvodu nového prírastku do rodiny nemá dostatok času. Zo straníckeho hľadiska je zas podľa neho dobré, že ho nahradí človek rusínskej národnosti. Tam totiž vidí potenciál strany. Predseda Mosta-Híd Béla Bugár tiež zdôraznil, že Sólymos aj Antala ostávajú členmi predsedníctva strany.

Bugár tiež odmietol, že by sa Most-Híd rozpadal. Pripomenul, že poslanec Martin Fedor, ktorý tento týždeň odišiel z poslaneckého klubu Mosta-Híd, nebol členom strany. Takisto predpokladá, že budúci týždeň z klubu odíde aj predsedníčka Zahraničného výboru NR SR Katarína Cséfalvayová. Verí však, že bude podobne ako Fedor aj naďalej hlasovať za body z programového vyhlásenia vlády. "Aj ona prišla z inej strany, je to jej rozhodnutie," dodal.