Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Novým predsedom predstavenstva ATVS sa stal Peter Gažík

Na archívnej snímke Peter Gažík. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Som presvedčený, že prínos súkromných vysielateľov pre domáci kreatívny priemysel a kultúru je podstatnou súčasťou slovenského mediálneho prostredia, uviedol Gažík.

Bratislava 30. januára (TASR) - Asociáciu televíznych vysielateľov Slovenska (ATVS) povedie najbližšie dva roky Peter Gažík. Prioritou nového šéfa asociácie, ktorého zvolili 23. januára, je podpora domácej audiovizuálnej tvorby, férového a korektného trhového prostredia.

"Som presvedčený, že prínos súkromných vysielateľov pre domáci kreatívny priemysel a kultúru je podstatnou súčasťou slovenského mediálneho prostredia," uviedol Gažík.

Pripomenul, že podporou domácej audiovizuálnej produkcie členovia ATVS poskytujú prácu tisíckam ľudí, ktorí tam pôsobia. "Veríme, že podpora kreatívneho priemyslu je kľúčová na udržanie kultúrnej identity Slovenska. Naďalej budeme investovať do projektov a iniciatív, ktoré posúvajú našu krajinu vpred a podporujú rozmanitosť našej audiovizuálnej tvorby," uistil nový šéf ATVS, ktorý na poste vystriedal Marcela Gregu. Ten bude v asociácii pôsobiť aj naďalej ako člen predstavenstva.