Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Automobilka vyhlásila výzvu na predkladanie sociálnych projektov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

„Naším hlavným zámerom je zlepšovanie materiálnej a personálnej podpory sociálnych zariadení,“ vysvetlil hovorca spoločnosti Jozef Bačé.

Žilina 31. januára (TASR) – Automobilka Kia Motors Slovakia vyhlásila prostredníctvom svojho nadačného fondu výzvu pre poskytovateľov sociálnych služieb a sociálneho poradenstva v Žilinskom kraji na predkladanie projektov zameraných na zvyšovanie kvality poskytovania sociálnej pomoci pre deti, seniorov i hendikepovaných ľudí.

„Naším hlavným zámerom je zlepšovanie materiálnej a personálnej podpory sociálnych zariadení,“ vysvetlil hovorca spoločnosti Jozef Bačé s tým, že na súvisiace granty vyčlenili celkovú sumu 60.000 eur a maximálna výška nenávratnej finančnej podpory jedného grantu je 5000 eur. Žiadosti prijímajú do 19. februára.

Medzi podporované aktivity podľa neho patrí nákup technických pomôcok, vybavenia rehabilitačných, spoločenských miestností, zavádzanie nových foriem sociálnych služieb, terapií či voľnočasových aktivít, zlepšenie bezbariérovosti sociálnych zariadení a zvyšovanie kvalifikácie ich pracovníkov.

„Predložené projekty bude dôkladne hodnotiť nezávislá komisia. S úspešnými uchádzačmi uzatvoríme zmluvu o poskytnutí grantu. Realizáciu projektov podrobíme dôslednej kontrole a priebežnému monitoringu, aby finančné príspevky boli vynaložené naozaj zmysluplne a užitočne,“ dodal Bačé.