Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

B. Bober vyzval na Svetový deň migrantov a utečencov na zodpovednosť

Na archívnej snímke Bernard Bober. Foto: TASR - Ján Krošlák

Vyzval aj veriacich na modlitbu a povzbudil ich k podpore tých, ktorí sa starajú o migrantov a utečencov.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a košický arcibiskup metropolita Bernard Bober pri príležitosti Svetového dňa migrantov a utečencov, ktorý pripadá na nedeľu, zdôraznil potrebu preberať zodpovednosť za rozhodnutia a aktívne prispievať k posilňovaniu mieru a stability na Slovensku, ale aj vo svete. Veriacich vyzval na modlitbu. TASR o tom informovala Tlačová kancelária KBS.

"Žijeme v pohnutých časoch, keď mnohým ľuďom nie je dopriate žiť pokojne a dôstojne vo vlastnej krajine. Prenasledovanie, vojny, klimatické zmeny a bieda v najrôznejších formách vyháňa denne veľké množstvo ľudí z ich domovov," uviedol Bober.

Vyzval aj veriacich na modlitbu a povzbudil ich k podpore tých, ktorí sa starajú o migrantov a utečencov. Zdôraznil, že modlitba je dôležitá, ale taktiež nás pozýva k realizácii konkrétnych skutkov. "Tie sú výrazom ľudskej blízkosti a súcitu, vďaka čomu nebudeme vidieť za týmto komplexným javom, charakteristickým pre mnohé európske krajiny vrátane tej našej, čísla, ale tváre," dodal.