Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

B. Bugár: Výsledok pod osem percent nebude dobrý, vyhodnotíme to

Na snímke predseda strany Most-Híd Béla Bugár (vpravo) počas tlačovej konferencie po zverejnení prvých predbežných odhadov výsledkov volieb do Národnej rady SR. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Výsledok Mosta-Híd sa v čase tlačovej konferencie pohyboval na úrovni 6,5 percenta.

Bratislava 6. marca (TASR) - Výsledok pod osem percent nebude pre Most-Híd dobrý. Strana to vyhodnotí. Povedal to dnes nadránom po sčítaní vyše 50 percent okrskov predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

"Očakávali sme výsledok blízky dvojcifernému číslu. Výsledok pod osem percent nebude dobrý a budeme to musieť vyhodnotiť," uviedol Bugár. Nepovedal, či v prípade zlého výsledku odstúpi. Výsledok Mosta-Híd sa v čase tlačovej konferencie pohyboval na úrovni 6,5 percenta.

Bugár nechce špekulovať, s kým pôjde rokovať o prípadnej koalícii. Nepotvrdil, či prijme pozvanie Smeru-SD. Rovnako neprezradil, či by bol schopný ísť do koalície so SaS a OĽaNO-NOVA. O hnutí Igora Matoviča neraz povedal, že Matovič bude prekážkou stredo-pravej vlády. Pri SaS bol v posledných týždňoch zmierlivejší, spoluprácu si predstaviť vedel.

Doterajšie priebežné neoficiálne výsledky volieb hodnotí ako odmietnutie korupčného systému vládnutia, ale aj ako výsledok protimigračnej rétoriky parlamentných strán. Nepožíval ju podľa Bugára len Most-Híd. "Protimigračná rétorika súčasných parlamentných strán spôsobila, že sa asi do parlamentu dostanú radikálne strany. My sme upozorňovali na škodlivosť tejto rétoriky," poznamenal.