Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

B. Gröhling považuje za správne, že sa mimoriadna schôdza neotvorila

Na archívnej snímke Branislav Gröhling. Foto: TASR Jakub Kotian

Veríme v OČTK a chceme, aby mohli slobodne vyšetrovať bez ohľadu na to, koľko dní je pred voľbami, uviedol podpredseda SaS Branislav Gröhling.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Podpredseda SaS Branislav Gröhling považuje za správne, že sa v pondelok neotvorila mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Označil ju za snahu spolitizovať orgány činné v trestnom konaní (OČTK). Zdôraznil potrebu nechať tieto orgány slobodne pracovať.

"Je správne, že nebola otvorená, a dúfam, že nebude otvorená ani v utorok. Veríme v OČTK a chceme, aby mohli slobodne vyšetrovať bez ohľadu na to, koľko dní je pred voľbami," uviedol. Mimoriadne rokovanie iniciované Smerom-SD je podľa Gröhlinga obrazom toho, ako bude situácia v krajine vyzerať po septembrových voľbách. Označil za nemysliteľné, aby obvinený šéf SIS Michal A. prišiel predniesť správu o bezpečnosti tak, ako to žiada Smer-SD v uznesení. Zopakoval výzvu na jeho odvolanie z funkcie.

Exministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) označila za absurdné zvolávať mimoriadnu schôdzu preto, že sú obvinené niektoré osoby a na ich obranu je potrebné odvolať šéfa polície. To, že máme kampaň, podľa nej neznamená, že sa prestanú vyšetrovať trestné kauzy spojené s korupciou.