Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

B. Kollár chce podporiť pravicovú vládu, o koalícii zatiaľ nehovorí

Boris Kollár a Juraj Miškov, archívne foto Foto: Teraz.sk

Kollár potvrdil, že prijme pozvanie na prípadné povolebné koaličné rokovania.

Bratislava 6. marca (TASR) – Prioritou strany Sme rodina - Boris Kollár je podporiť pravicovú vládu. Povedal to v reakcii na priebežné volebné výsledky Boris Kollár vo volebnej centrále.

Priebežné čísla Kollára pozitívne prekvapili. Chce však počkať na oficiálne výsledky. „Určite chceme podporiť pravicovú vládu. Ja som jasne povedal, že so Smerom-SD nepôjdeme,“ vyjadril sa Kollár s tým, že dobré výsledky praje aj Richardovi Sulíkovi (SaS). Kollár potvrdil, že prijme pozvanie na prípadné povolebné koaličné rokovania.

Hnutie Sme rodina - Boris Kollár má protestný charakter. Povedal jeho líder Boris Kollár vo volebnej centrále. Spájanie s ideami Mariana Kotlebu však odmietol.

„Extrémizmus mi je proti srsti. My sme prišli do volieb s tým, že chceme zmeniť tento systém. Ale tento systém nechceme zmeniť na radikalizmus,“ zdôraznil Kollár.

Tiež pripomenul, že má za sebou úspešnú podnikateľskú kariéru, ktorá má podľa neho zaručiť jeho kompetenciu pri riadení štátu. O zostavení budúcej vlády hovoriť nechce. Pokojný bude až po spočítaní minimálne polovice hlasov.