Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Slovensko

B. Kollár: Keby som chcel Smeru pomôcť, neurobil by som to inak

Na archívnej snímke predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina). Foto: TASR - Jakub Kotian

Kollár nechce, aby jednu organizovanú skupinu, ktorá uniesla štát a rozhodovala, kto má právo na pravdu, vymenila nová, ktorá robí to isté.

Bratislava 11. augusta (TASR) - Keby som chcel Smeru pomôcť lepšími percentami, neurobil by som to inak, komentoval piatkové zadržanie exšéfa polície a kandidáta Smeru Tibora G. predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Dodal, že informácie k prípadu má iba z médií.

"Nebudem sa vyjadrovať k práci polície. Keď ustoja dôkazné bremeno, tak dotyční páni ponesú zodpovednosť. Keď to neustoja, bude to ďalšie fiasko, 'trapas' a hanba polície," vyhlásil predseda parlamentu.

Kollár nechce, aby jednu organizovanú skupinu, ktorá uniesla štát a rozhodovala, kto má právo na pravdu, vymenila nová, ktorá robí to isté. "Ja vidím na Slovensku, že nie všetky postupy sa dodržiavajú a že nie všetky postupy sú zákonné," skonštatoval.

Koniec ministra vnútra Ivana Šimka považuje za chybu. Označil ho za profesionála, ktorý mal dbať na dodržiavanie zákonov a postupov. Zopakoval, že koalíciu so stranou Smer-SD si nevie predstaviť. Nemá na to vplyv, či jeho kandidát skončí alebo neskončí v putách.

Bývalého policajného prezidenta Tibora G. zadržali a obvinili v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti.