Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

B. KOLLÁR: Po ďalších voľbách už budeme chcieť aj ministerstvá

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár Foto: TASR/Jakub Kotian

Na margo výčitiek, že by si v hnutí Sme rodina úspechy koalície privlastňovali, ale od neúspechov či káuz vlády by sa dištancovali, Kollár odvetil, že práve tu je odpoveď na jeho postoj.

Bratislava 2. januára (TASR) - Ak bude hnutie Sme rodina po ďalších voľbách vyjednávať o vstupe do koalície, bude už mať záujem aj o konkrétne ministerstvá. TASR to v bilančnom rozhovore potvrdil jeho líder Boris Kollár s tým, že ich obsadí výlučne tvrdými odborníkmi.

Pred poslednými voľbami, ale aj po nich, prišlo Sme rodina s netradičným postojom, že podporí stredopravú pravicovú vládu, ale členom koalície nebude, ministerstvá nechce a za svoje hlasy žiada podporu pre svoje základné programové tézy. "Ono by mi to prešlo, keby Andrej Danko (SNS) neurobil dohodu s Robertom Ficom (Smer-SD)," povedal Kollár.

Na margo výčitiek, že by si v hnutí Sme rodina úspechy koalície privlastňovali, ale od neúspechov či káuz vlády by sa dištancovali, Kollár odvetil, že práve tu je odpoveď na jeho postoj. "Lebo bude kauza. A ja som nešiel do politiky kradnúť. O kauzy ani o ministerstvá nestojím. Ja chcem pomôcť státisícom ľudí zákonmi, ktoré predkladám. Ale nepotrebujem byť minister," zdôraznil.

V prípade, že by takáto vláda zlyhala, tak by podľa Kollára zlyhala exekutíva a nie poslanci Sme rodina v parlamente. "Ja som nechcel niesť zodpovednosť za niekoho, kto zlyhá v exekutíve. V takejto koalícii by boli aj ľudia namočení v kauze Gorila. Tak ako im môžem veriť? Ale podporiť som takú vládu chcel, lebo som pravičiar a ľuďom sme sľúbili, že odstavíme Smer-SD," vysvetlil.

Po ďalších voľbách však postoj zmení a ako prípadný člen koalície chce na rezorty, ktoré Sme rodina pripadnú, posielať výlučne zdatných ľudí. "Už teraz vám viem povedať, že chceme pribrať ďalších odborníkov do parlamentu a na čelo ministerstiev pôjdu tvrdí odborníci. Napríklad v súčasnosti je výborná voľba minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD). Je to schopný manažér," dodal Kollár.