Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

B. ŠKRIPEK: Zasaďme sa spoločne za zastavenie vojny na Ukrajine

Europoslanec Branislav Škripek Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ak sa nepodarí dospieť k mierovému riešeniu, hrozí prepuknutie otvoreného vojnového konfliktu. Poslanec Európskeho parlamentu Branislav Škripek si myslí, že je potrebné zabrániť ďalšej vojne.

Bratislava 10. februára (TASR) - V stredu (11.2.) sa v Bieloruskom Minsku uskutočnia mierové rokovania o kríze na Ukrajine. Rokovania by sa mali zúčastniť nemecká kancelárka Angela Markelová, francúzsky prezident François Hollande, ukrajinský prezident Petro Porošenko a prezident Ruskej federácie Vladimír Putin.

Ak sa nepodarí dospieť k mierovému riešeniu, hrozí prepuknutie otvoreného vojnového konfliktu. Poslanec Európskeho parlamentu Branislav Škripek si myslí, že je potrebné zabrániť ďalšej vojne. "V Európe sme mali veľa vojnových konfliktov. A Ukrajina a jej obyvatelia v minulosti, rovnako ako dnes, veľmi trpeli," zdôraznil Škripek. Preto je našou povinnosťou zasadiť sa za to, aby sa krvavý konflikt nezopakoval. Kresťania majú k dispozícii ešte aj iné možnosti, ako ich majú politici. "Veľmi vítam úsilie na riešenie konfliktu mierovou cestou," povedal Škripek. "Chcel by som preto vyzvať všetkých ľudí dobrej vôle, aby sme sa spoločne modlili za mier a božie podnety na riešenie pre politikov u našich východných susedov," apeluje europoslanec a dodáva: "spoločne prednášajme Bohu modlitby a pôst, aby odvrátil hroziaci vojnový konflikt. Je strašné vidieť, ako sa zneužitá ľudská sloboda prejavuje vo vojnovom vyčíňaní. Zasaďme sa spoločne za zastavenie vojny!"

Do spoločnej modlitby za mier na Ukrajine sa dá zapojiť aj cez facebook, udalosť Modlitby za mier na Ukrajine.

Trpiaci a núdzni obyvatelia nepokojom sužovaných oblastí už dnes čelia veľkému nedostatku základných potravín či vody. "Preto, ak môžete, prispejte im na pomoc. Môžete tak spraviť aj napríklad cez zbierku Slovenskej katolíckej charity," vyzýva na záver Škripek.

TASR informovala Elena Burešová z Kancelárie europoslanca Branislava Škripeka.