Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Bienále animácie Bratislava spúšťa prihlasovanie filmov do súťaže

Ilustračná snímka. Foto: TASR Alexandra Moštková

Okrem bohatej ponuky animovaných filmov pre deti a mládež, medzinárodných workshopov či sprievodných výstav je súčasťou festivalu aj BAB Industry fórum, dodáva Lucia Marcinátová z Bibiany.

Bratislava 17. januára (TASR) - Bienále animácie Bratislava (BAB) spúšťa prihlasovanie filmov do medzinárodnej súťaže. Krátke animované filmy súťažia o hlavnú Cenu Viktora Kubala, ktorá bude udelená osobitne v kategórii pre deti a v kategórii pre mládež. "Novinkou je súťaž o najlepší celovečerný animovaný film pre deti a mládež. Juniorská kategória je určená pre animované filmy vytvorené deťmi," informuje Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti. Filmy je možné prihlásiť do 31. marca cez portál FilmFreeway.

V poradí 17. ročník medzinárodného festivalu animovaných filmov pre deti a mládež sa bude konať 9. až 13. októbra v Bratislave s témou #BUDÚCNOSŤJETERAZ. Ako ďalej avizuje organizátor, divákom bude komunikovať témy klimatickej krízy a nových technológií. "Okrem bohatej ponuky animovaných filmov pre deti a mládež, medzinárodných workshopov či sprievodných výstav je súčasťou festivalu aj BAB Industry fórum," dodáva Lucia Marcinátová z Bibiany.

Novinkou festivalu je podľa jej slov aj nové zloženie organizačného tímu. "Programovým riaditeľom sa stal filmový tvorca Andrej Kolenčík, na pozíciu výkonnej riaditeľky sa presúva Lucia Dubravay Trautenberger, za oddelenia BAB festival produkčne posilnia Jana Vicenová a Lívia Filusová," uzavrela.