Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Balenia liehu so starými kolkami treba oznámiť colnému úradu do 15. 7.

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Ak tak majitelia reštaurácií a predajní neurobia, hrozí im pokuta do 3000 eur.

Bratislava 2. júla (TASR) – Majitelia reštaurácií a predajní na Slovensku majú necelé dva týždne (do 15.7.) na to, aby zaslali na colný úrad report s počtom fliaš so starými kolkami, ktoré majú v bare či v predajni. Ak tak neurobia, hrozí im pokuta od 30 do 3000 eur. Fľašky so starými kolkami môžu aj naďalej kupovať či predávať.

"Inventarizáciu zásob podľa stavu k 30. júnu 2015 majú povinnosť vykonať výlučne držitelia povolenia na predaj, ktorí majú v držbe spotrebiteľské balenia liehu označené starou kontrolnou známkou. Povinní sú oznámiť to miestne príslušnému colnému úradu do 15. júla 2015, a to v členení podľa obchodného názvu, čiarového kódu EAN spotrebiteľského balenia liehu, objemu a objemovej koncentrácie liehu v spotrebiteľskom balení liehu," informovala TASR hovorkyňa slovenskej finančnej správy (FS) Patrícia Macíková.

Držiteľ povolenia na predaj môže spotrebiteľské balenia, ktoré boli predmetom inventarizácie, naďalej skladovať a predávať, a to až do 30. septembra 2016. Zároveň môže lieh označený starými kontrolnými známkami aj po inventarizácii zásob liehu naďalej nakupovať, a to od držiteľa oprávnenia na distribúciu, skladovať ho a predávať, tiež do 30. septembra 2016.