Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Bašistová odchádza zo #SIETE, strana už nemá v NR SR žiadneho poslanca

Alena Bašistová Foto: TASR - Pavel Neubauer

Politické ambície Bašistovej sa podľa jej vlastných slov už nestotožňujú so smerovaním SIETe.

Bratislava 3. mája (Teraz.sk/TASR) - Poslankyňa NR SR Alena Bašistová po troch rokoch odchádza zo strany #SIEŤ. Informuje o tom pluska.sk. Strana tým pádom prichádza o posledného poslanca v parlamente.

„Bola to moja prvá politická strana. Zažila som to, čo sa máloktorému politikovi podarí v takom krátkom čase. Prudký vzostup, no vzápätí aj prudký pád strany. Keď som sa dostala do parlamentu verila som, že veľa vecí zmením, budeme fungovať ako poslanecký klub a prinesieme množstvo potrebných noviel zákonov. Nestalo sa tak," uviedla Alena Bašistová.

Doplnila, že v strane už necíti žiadnu podporu a oporu. „Ani pri jednom pozmeňujúcom návrhu zákona, ktorý som predkladala, mi nepomohol nikto z členskej základne strany. Moje politické ambície sú iné a už sa nestotožňujem so smerovaním #Siete," dodala.

V poslaneckom klube strany Most-Híd už pôsobia bývalí poslanci #Siete Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Igor Janckulík, Eduard Adamčík a Katarína Cséfalvayová.

Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková, Simona Petrík a Zuzana Zimenová sa rozhodli založiť novú politickú stranu spolu s odídencami z SaS Jozefom Mihálom a z OĽaNO-NOVA Vierou Dubačovou a Otom Žarnayom.

BAŠISTOVÁ: Verila som,že novému predsedovi sa #Sieť podarí prebudiť z letargie


Poslankyňa Národnej rady SR Alena Bašistová sa v strane #Sieť cítila byť "osamelá a nemala odbornú a ľudskú podporu členskej základne". "To sú dôvody, prečo som sa rozhodla opustiť stranu," napísala Bašistová médiám v písomnom stanovisku. Nevidí šancu na zmenu súčasnej situácie. Verila, že novému predsedovi #Siete "sa podarí prebrať stranu z letargie".

Bašistová opustila #Sieť ako posledná poslankyňa NR SR za túto stranu. V parlamente plánuje ostať ako nezávislá poslankyňa.

"Členská základňa mi nepomohla vypracovať a predložiť jediný zmysluplný návrh k zmenám zákonov, ktoré sú predkladané v parlamente. Ostala som bez pomoci aj napriek tomu, že som predložila niekoľko pozmeňovacích návrhov k zákonom, niektoré z nich boli vo volebnom programe strany," povedala Bašistová s tým, že jej návrhy sa pozdávali koalícii aj opozícii.

Tvrdí, že novému predsedovi strany Romanovi Brecelymu sa nepodarilo v #Sieti zvrátiť procesy, ktoré ju potápajú ku dnu. "Opustením strany sa nič nemení na záväzku voči mojim voličom. Tým je hlavne pomoc ľuďom v sociálnej oblasti. Aj kvôli tomu stále podporujem súčasnú vládnu koalíciu," dodala Bašistová.

Bývalí poslanci #Siete pôsobia v poslaneckom klube strany Most-Híd (Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Igor Janckulík, Eduard Adamčík a Katarína Cséfalvayová) alebo sa rozhodli založiť novú politickú stranu spolu s odídencami z SaS Jozefom Mihálom a z OĽaNO-NOVA Vierou Dubačovou a Otom Žarnayom.