Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Beblavého strana bude Spolu - Občianska demokracia

Miroslav Beblavý Foto: Facebook Miroslav Beblavý

Beblavý, Mihál a ďalších päť nezaradených poslancov NR SR - Katarína Macháčková, Zuzana Zimenová, Simona Petrík, Viera Dubačová a Oto Žarnay avizovali zakladanie strany už v apríli.

Strana, ktorú zakladajú Miroslav Beblavý a Jozef Mihál, sa bude volať Spolu - Občianska demokracia (SPOLU). Má už profil na sociálnej sieti a zriadenú webstránku, na čo upozornili aj iné médiá. TASR to potvrdil Beblavý s tým, že dnes predstavili logo a názov, podpisy začnú zbierať 17. novembra.

"Budeme mať úvodné stretnutie, na ktorom si pripomenieme 17. november '89, predstavíme idey a ľudí a spustíme zbieranie podpisov," povedal Beblavý. Strana sa podľa jeho slov bude hlásiť k odkazu Novembra '89.

"Sme politická strana, ktorá sa hlási k demokracii, ľudským právam, Európskej únii a trhovej ekonomike so silným sociálnym rozmerom," vysvetlil zakladateľ strany. Verí, že strana bude úzko spolupracovať s Progresívnym Slovenskom.

Názov pripravovanej strany vyjadruje podľa Beblavého odhodlanie zakladateľov spájať slušných a kompetentných ľudí, na ktorých sa dá v politike spoľahnúť. "Slovensko môžeme zmeniť len spolu," podotkol.

Na snímke Miroslav Beblavý a kolegovia zo strany SPOLU.
Foto: Facebook Komunita SPOLU


Beblavý, Mihál a ďalších päť nezaradených poslancov NR SR - Katarína Macháčková, Zuzana Zimenová, Simona Petrík, Viera Dubačová a Oto Žarnay avizovali zakladanie strany už v apríli.

Hovorili, že by ju chceli oficiálne zaregistrovať v priebehu najbližšieho roka. Pre založenie strany sa rozhodli preto, že podľa nich chýba na Slovensku politická sila, ktorá by zastupovala ľudí tak, ako chcú zastupovať oni.

Pridali sa k ním aj Vladimír Bilčík, Ľudmila Chodelková, Pavel Nechala, Dalibor Roháč, Martin Vavrinčík a desiatky aktivistov v regiónoch. "Facebooková skupina sympatizantov má k dnešnému dňu 2100 členov," informuje formujúca sa strana.