Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

M. BEBLAVÝ: Každému je jasné, že ponuku na šéfa VšZP nedostanem

Miroslav Beblavý Foto: TASR/Michal Svítok

Líder #Siete Radoslav Procházka dnes v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy povedal, že by si ho na tomto poste vedel predstaviť.

Bratislava 19. marca (TASR) - Miroslav Beblavý, ktorý tento týždeň ohlásil vystúpenie zo strany #Sieť, nepredpokladá, že by mohol dostať ponuku na post šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Líder #Siete Radoslav Procházka dnes v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy povedal, že by si ho na tomto poste vedel predstaviť.

"Myslím, že je každému jasné, že takúto ponuku reálne nedostanem a ani by som ju neprijal. Sú to len také politické reči," napísal Beblavý na sociálnej sieti Facebook. Beblavý chce v parlamente pôsobiť ako nezaradený.

Radoslav Prochazka vraj prave v Slovenskom rozhlase povedal, že by som mohol byť šéfom Všeobecnej zdravotnej poisťovne....

Posted by Miroslav Beblavý pracuje pre vás a stráži vaše peniaze on 19. marec 2016


Tvoriaca sa vláda (Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť) chce opozícii ponúknuť možnosť kontrolovať hospodárenie zdravotníctva z Dozornej rady VšZP. Takáto kontrola bude podľa Beblavého potrebná. "Ako poslanec by som to navyše vykonával zadarmo, takže by nemohlo vzniknúť podozrenie z prijímania teplých stoličiek," poznamenal.



Nevie si predstaviť, čo by mohol nájsť, keďže na odhalenie doterajších káuz spojených s VšZP ako "teta Anka či masér Kostka" mu stačil internet a "zopár slušných ľudí v rezorte".