Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Premiér R. Fico postavil máj, aj otvoril zrekonštruovanú telocvičňu

Na snímke tradičné stavanie mája za účasti predsedu vlády SR Roberta Fica (vpravo) na Námestí slobody v Novom Meste nad Váhom 30. apríla 2017. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pri pomníku z prvej a druhej svetovej vojny si potom predseda vlády s predstaviteľmi obce pripomenul výročie oslobodenia Beluše

Beluša 30. apríla (TASR) – Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) dnes otvoril v Beluši (okres Púchov) zrekonštruovanú telocvičňu základnej školy, ktorá si vyžiadala investíciu 1,13 milióna eur.

"Vláda prispela sumou viac ako 400.000 eur, zostatok musela zabezpečiť obec. Ale keďže ide o jednu z desiatich najväčších obcí na Slovensku s počtom obyvateľov cez 6000, rozpočet predsa len umožňuje takéto veľké investície. Je to nádherná športová hala, ktorá spĺňa kritériá na všetky druhy športov," povedal predseda vlády.

Starosta Beluše Ján Prekop doplnil, že telocvičňa v druhej najväčšej obci v Trenčianskom samosprávnom kraji bude slúžiť nielen žiakom počas vyučovania, ale aj verejnosti. "Je bezbariérová, má štyri šatne a odpruženú podlahu, aby deťom netrpeli kĺby. Robili sme ju tak, aby slúžila ďalšie desaťročia. Je viacúčelová. Využívali ju futbalové prípravky a dorastenci, ženy, starí páni. Žila a verím, že bude žiť aj po vynovení," uviedol Prekop.

Po otvorení telocvične postavili regrúti pred obecným úradom v Beluši máj. "Stavanie májov sme obnovili v deväťdesiatych rokoch. Veľmi sa to chytilo, pretože dnes to už robia mnohé mestá a obce bez toho, aby to bolo súčasťou straníckej agendy strany Smer-SD. Ale môžem potvrdiť, že ľudia z našej politickej strany na celom Slovensku chodia a stavajú máje. Úžasne sa to chytilo medzi ľuďmi a ja sa tomu veľmi teším," podotkol Fico.

Pri pomníku z prvej a druhej svetovej vojny si potom predseda vlády s predstaviteľmi obce pripomenul výročie oslobodenia Beluše. "Chcem pripomenúť ľuďom na Slovensku, že sloboda prišla z východu. Lebo niekedy na to zabúdame. Keď pozerám televíziu, mám pocit, že sloboda došla neviem odkiaľ. Aj preto som nemal problém, keď sme oslavovali 70 rokov od konca druhej svetovej vojny, ísť do Moskvy a položiť kyticu kvetov k pomníku neznámeho vojaka. A je zle, ak niekto odmieta uznať, že to bola Červená armáda, ktorá priniesla slobodu," zdôraznil predseda vlády.

Na snímke tradičné stavanie mája za účasti predsedu vlády SR Roberta Fica (tretí zľava) a ďalších politikov na Námestí slobody v Novom Meste nad Váhom 30. apríla 2017.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Na snímke tradičné stavanie mája na Námestí slobody v Novom Meste nad Váhom 30. apríla 2017.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Tradičné stavanie mája na Námestí slobody v Novom Meste nad Váhom 30. apríla 2017. Na snímke druhý zľava predseda vlády SR Robert Fico, vľavo poslanec NR SR Dušan Bublavý, druhý sprava predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška a vpravo primátor Nového Mesta nad Váhom Jozef Trstenský.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Na snímke tradičné stavanie mája na Námestí slobody v Novom Meste nad Váhom 30. apríla 2017.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa