Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Billa rozširuje predaj slovenských výrobkov

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

V súčasnosti chystá spoločnosť rozšírenie spolupráce so slovenskými pestovateľmi ovocia a zeleniny.

Bratislava 14. augusta (TASR) - Spoločnosť Billa od augusta 2012 označuje špeciálnymi pútačmi na svojich regáloch 640 výrobkov od slovenských výrobcov. Týmto krokom chce uľahčiť orientáciu zákazníkov, ktorí preferujú a zaujímajú sa o slovenské výrobky. Ako ďalej informovala spoločnosť, zároveň bol posilnený tím zamestnancov, ktorí vyhľadávajú lokálnych dodávateľov a pomáhajú umiestňovať ich produkty do jej predajní.

Cieľom je podporiť slovenských výrobcov a ďalej zvyšovať v súčasnosti 65-% podiel potravinových výrobkov slovenského pôvodu v sortimente predajní Billa. V najbližších týždňoch reťazec plánuje začať spoluprácu s ďalšími slovenskými regionálnymi pekármi, ako aj dodávateľmi hovädzieho mäsa a syrov.

V súčasnosti chystá spoločnosť rozšírenie spolupráce so slovenskými pestovateľmi ovocia a zeleniny. Už na jeseň sa očakávajú prvé dodávky biozeleniny na pulty predajní na základe uzavretých zmlúv. Reťazec si od toho sľubuje zvýšený dopyt zo strany zákazníkov.

"Billa dováža iba tie produkty, ktoré sa na Slovensku nepestujú, nevyrábajú alebo je ich nedostatok. Rýchla cesta z poľa do predajne nám umožňuje predávať kvalitný, čerstvý a ekologický tovar. Pritom znižujeme aj náklady na prepravu naprieč Európou," vysvetlil generálny riaditeľ Billa Česká republika a Slovensko Jaroslaw Szczypka.