Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Biskup Slavomír Sabol si praje, aby Vianoce úprimne prežívali dospelí

Biskup Slavomír Sabol Foto: TASR/František Iván

Vo svojom príhovore sa obracia predovšetkým na dospelých, ktorí svoje prežívanie vianočných sviatkov prenášajú do svojich rodín.

Prešov 23. decembra (TASR) – Biskup Východného dištriktu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku Slavomír Sabol si praje, aby Vianoce úprimne prežívali nielen deti, ale rovnako aj dospelí, ktorých často pohltia viac starosti s ich prípravou ako úprimná radosť z očakávania narodenia Krista.

Pre TASR uviedol, že keby sa viacerých ľudí opýtal, ktoré Vianoce boli pre nich najzaujímavejšie, tak určite by mnohí povedali, že to boli Vianoce ich detstva. „Určite je to preto, že sme vtedy cítili, že ktosi tajomný nás miluje a prijíma nás takých, akí sme, a obdarováva nás. Je to veľmi dôležité, aby sme také niečo zažili aj po tieto dni, lebo Vianoce nie sú a neboli len pre deti, ale sú aj pre vás, dospelých. Človek, ktorý sa nechá osloviť v betlehemskom dieťati tou láskou, ktorú má Boh k ľudstvu, takýto človek preniknutý Božou láskou dokáže sa cítiť milovanou bytosťou na tejto Zemi a dokáže lásku aj dávať,“ uviedol Sabol.

Vo svojom príhovore sa obracia predovšetkým na dospelých, ktorí svoje prežívanie vianočných sviatkov prenášajú do svojich rodín. „Prial by som si, aby počas týchto Vianoc bolo viacej ľudí, ktorí neprežívajú iba starosti s prípravami okolo Vianoc, ale ktorí očakávajú, aby táto udalosť bola súčasťou ich rodín, ich osobného života. Preto všetkým prajem, aby sa Vianoce a narodený Kristus stali pre vás zdrojom bytia do ďalších dní aj v novom roku.“

Všetkým praje požehnané Vianoce a šťastný nový rok 2016.