Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Biskupi sa poďakovali zdravotníkom za ich starostlivosť počas pandémie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Lekárom, zdravotným sestrám, záchranárom, ale aj všetkým, ktorí sa starali o chorých, želajú, aby ich Pán Boh odmenil za ich pomoc, lásku a obetavosť.

Bratislava/Badín 16. júna (TASR) - Šírenie ochorenia COVID-19 spôsobilo veľkú záťaž pre celú spoločnosť, predovšetkým pracovníkom v zdravotníctve. Biskupi z Konferencie biskupov Slovenska (KBS) sa poďakovali za ich obetavosť a starostlivosť.

"Ďakujeme im za to, že s nasadením vlastného zdravia a života bojovali za zdravie a životy nás všetkých. Neraz preťažení a vyčerpaní, nielen zápasom s nemocami, ale aj s ľudskými slabosťami, s egoizmom či tvrdohlavosťou, ktoré pridali zbytočné problémy," uviedli biskupi počas 99. plenárneho zasadnutia KBS v Badíne. Ako tvrdia, dobrovoľnícka služba kňazov v nemocniciach im umožnila bližšie spoznať námahu lekárov a sestier i zdravotníckych pracovníkov, a tak nadobudnúť k ich práci ešte väčšiu úctu.

Lekárom, zdravotným sestrám, záchranárom, ale aj všetkým, ktorí sa starali o chorých, želajú, aby ich Pán Boh odmenil za ich pomoc, lásku a obetavosť. Tiež im vyprosujú Božie požehnanie a veriacim pripomínajú, aby sa za nich modlili a ich prácu si vážili.