Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Bober: Pripojme sa duchovne k návšteve pápeža u našich susedov

Na snímke košický arcibiskup metropolita Bernard Bober. Foto: TASR - Ján Krošlák

V Budapešti bude pápež František od 28. do 30. apríla.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS), košický arcibiskup metropolita Bernard Bober pozýva veriacich k modlitbe za návštevu pápeža Františka v Maďarsku. Informuje o tom Tlačová kancelária KBS na svojom webe.

"Stále v srdci cítime vďačnosť, že nás navštívil Svätý Otec. Teraz túto poctu získajú naši susedia. Pozývam všetkých, aby sa pripojili k návšteve duchovne v modlitbe. Sprevádzajme Svätého Otca, aby posilnil našich bratov a sestry u našich susedov vo viere," povedal Bober. Na stretnutia s pápežom, ktorý koncom tohto týždňa absolvuje apoštolskú cestu v Maďarsku, vycestujú mnohí veriaci i biskupi zo Slovenska. Dôležitá pre kňazov i laikov na stretnutie so Svätým Otcom je duchovná príprava.

V maďarskej Budapešti bude pápež František od 28. do 30. apríla. Svoju zahraničnú cestu začne stretnutím s maďarskou prezidentkou Katalin Novákovou, premiérom Viktorom Orbánom a ďalšími vládnymi predstaviteľmi. V Bazilike svätého Štefana sa stretne s biskupmi, kňazmi, seminaristami, zasvätenými osobami a pastoračnými pracovníkmi.

Počas svojej 41. zahraničnej apoštolskej cesty sa stretne aj s mládežou, chudobnými i utečencami. V nedeľu (30. 4.) dopoludnia bude pápež František sláviť svätú omšu na Námestí Lajosa Kossutha vedľa budovy maďarského parlamentu.