Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Bohorodička Panna Mária je pre kresťana povzbudením a motiváciou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nový rok slávia kresťania slávnosť Bohorodičky Panny Márie.

Bratislava/Žilina 1. januára (TASR) – Bohorodička Panna Mária je pre kresťana povzbudením a motiváciou, aby sa k nej pomodlil a aby našiel novú silu do predsavzatí v novom roku. Pri príležitosti nedeľnej Slávnosti Panny Márie Bohorodičky to pre TASR uviedol generálny vikár Žilinskej diecézy Martin Kramara.

"Nový rok slávia kresťania slávnosť Bohorodičky Panny Márie. Ten zároveň poukazuje na Ježiša Krista. Keď hovoríme o Panne Márii ako o Bohorodičke, tým zdôrazňujeme, že skutočne ten, ktorý sa narodil, bol Boží syn, nielen človek, ale skutočný Boh," povedal Kramara. Poznamenal, že toto tajomstvo slávime na Nový rok.

Pri novoročných predsavzatiach rozmýšľame podľa Kramaru nad tým, čo by sme v novom roku zlepšili a zmenili, zároveň pritom máme pred očami Pannu Máriu. "Ja by som k tomu pridal také povzbudenie, pomodlite sa k Matke Božej, poproste ju o pomoc. Je našou ochrankyňou, je našou patrónkou," uviedol.

"Ak sa viete modliť svätý ruženec, poviem vám jedno tajomstvo. Jeden svätý ruženec to je okolo 2000 až 2500 krokov. Veľmi dobre to pôsobí, keď sa večer prejdete a pomodlite sa ho," poznamenal. Ako doplnil, ak sa svätý ruženec pomodlia ľudia viackrát, splnia aj to, čo odporúčajú lekári, a denne prejdú 10.000 krokov. Podľa jeho slov ľudia prídu na iné myšlienky, vyvetrajú si organizmus a zároveň urobia čosi pre svoj duchovný život.