Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

BOMBOVÝ POPLACH: Polícia na poštách ani v bankách bombu nenašla

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Pavol Ďurčo

Anonym výhražným mailom upozornil na bombu na pošte, neuviedol však na ktorej.

Bratislava 13. júna (Teraz.sk/TASR) - Dnešná policajná akcia, súvisiaca s anonymným oznámením o uložení bomby na poštách a v bankách, sa skončila s negatívnym výsledkom. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

"V súvislosti s dnešným preverovaním oznamu, podľa ktorého mala byť bomba na poštách, v bankách a poštových bankách na celom Slovensku, polícia ukončila prehliadky. Výsledok je negatívny, teda žiadna bomba sa nikde nenašla," uviedla Baloghová.

Anonymné oznámenie na e-mail zákazníckeho servisu Slovenskej pošty prišlo v pondelok (12.6.) po pracovnom čase vo večerných hodinách. O kontrole rozhodlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici.

Baloghová taktiež potvrdila, že na linku 158 operačného strediska KR PZ v Banskej Bystrici dnes ráno o pol deviatej oznámila vedúca zákazníckeho centra pošty, že dostali emaily s textom: "Pekný večer, v pošte je veľká bomba" a "V banke je bomba".

"Nakoľko z obsahu nebolo jasné, v ktorých konkrétnych inštitúciách by mali byť uložené, polícia okamžite prijala potrebné opatrenia vo všetkých bankách, poštových bankách aj poštách na celom Slovensku," uviedla hovorkyňa.

Polícia následne prijala potrebné opatrenia vo všetkých bankách, poštových bankách aj poštách na celom Slovensku.

Polícia prehľadávala pošty po celom Slovensku

Dôvodom mala byť bomba, ktorú nahlásil anonym. Informáciu priniesli viaceré médiá, Hospodárskym novinám ju potvrdil hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík.

"Prišiel výhražný email o bombe na pošte, miesto však nebolo konkretizované," povedal.

Na e-mail zákazníckeho servisu Slovenskej pošty prišlo anonymné oznámenie o uložení bomby. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Slovenskej pošty Martina Macková. Ako prvý o tom informoval portál noviny.sk.

"Následne sme kontaktovali policajné zložky, ktoré rozhodli o kontrole prevádzkových budov Slovenskej pošty najprv v Banskej Bystrici a následne bolo prijaté rozhodnutie o kontrole prevádzok pošty v rámci Slovenska. Kontroly sa vykonávajú postupne a priebežne," uviedla hovorkyňa, pričom prosí klientov o trpezlivosť. "Našou snahou je, aby nebola narušená prevádzka a činnosť pošty," dodala.

Anonymné oznámenie na e-mail dostali v pondelok (12.6.) po pracovnej dobe vo večerných hodinách. O kontrole rozhodlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa medializovaných informácií má polícia prehľadať všetkých 1500 pôst. Portál pluska.sk uvádza, že polícia prehľadáva aj Hlavnú poštu v Nitre. Evakuácia prebieha aj vo všetkých nákupných centrách v Nitre. Na hlavnej pošte v Bratislave by prevádzka nemala byť obmedzená.