Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V Bratislave aj v Banskej Bystrici dnes bude antifašistický pochod

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Jeho účastníci majú pochodovať mestami pod transparentmi s preškrtnutými hákovými krížmi.

Bratislava 7. marca (TASR) – Dnešný protestný pochod v hlavnom meste, ktorého cieľom je vyjadriť odmietavý postoj k volebnému úspechu Ľudovej strany Naše Slovensko, neunikol pozornosti polície. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave prijalo v tejto súvislosti opatrenia bezpečnostného charakteru. Informovala o tom jeho hovorkyňa Tatiana Kurucová.

"Situáciu v meste budeme monitorovať a plniť úlohy vyplývajúce zo zákona," uviedla. Polícia podľa nej vyčlenila potrebné sily a prostriedky.

Podujatie s názvom Antifašistická mobilizácia – Nikdy neprejdete ohlásili jeho organizátori na 18.00 h na Námestí SNP. Účastníci majú pochodovať mestom pod transparentmi s preškrtnutými hákovými krížmi. Podobné podujatie sa uskutoční v rovnakom čase i v Banskej Bystrici.

Strana predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Mariana Kotlebu získala v sobotňajších parlamentných voľbách 8,04 percenta, a tým 14 poslaneckých kresiel v Národnej rade SR.

"Dočkali sme sa času, kedy si ľudia zvolili v parlamentných voľbách fašistov. Naši starí otcovia, ktorí bojovali za našu slobodu, sa obracajú v hroboch. Ocitli sme sa na medzníku histórie, kedy zápasíme o charakter našej spoločnosti," uviedli organizátori bratislavského pochodu na sociálnej sieti. Ich cieľ je, ako to pomenovali, nedovoliť, aby zvíťazil fašizmus.