Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

PRIPRAVTE SA: Bratislavu počas piatku čakajú veľké dopravné obmedzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Zachar

V čase od 11. h dôjde k obmedzeniu premávky pri presune delegácie francúzskeho prezidenta z bratislavského letiska.

Bratislava 25. októbra (TASR) – Bratislavu čakajú počas piatku (26.10.) rozsiahle dopravné obmedzenia. Týkajú sa najmä širšieho centra Bratislavy, ako aj hlavných príjazdových ciest do hlavného mesta. Dôvodom je prijatie francúzskej delegácie na čele s prezidentom Emmanuelom Macronom. Informoval o tom krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Vodičov, ktorí plánujú na príchod do Bratislavy využiť diaľnicu D1 žiadame, aby tak spravili v čase najneskôr do 10. h. Následne vodičom odporúčame využitie diaľnice v čase po 12. h. V popoludňajších hodinách žiadame vodičov, ktorí budú chcieť na opustenie Bratislavy využiť diaľnicu D1, aby tak spravili v čase najneskôr do 16. h. Následne vodičom odporúčame využitie diaľnice v čase po 18. h," upozornil Szeiff.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dodala, že uzávera diaľnice D1 sa týka úseku od Zlatých Pieskov po Einsteinovu ulicu. "Uzavretá bude aj diaľnica D2 v úseku tunela Sitina v smere z Malaciek do Bratislavy, a to v čase od približne 16.30 do približne 18.00 h. Doprava bude počas uzávery diaľnice presmerovaná na miestne komunikácie," priblížila hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

V čase od 11. h dôjde k obmedzeniu premávky pri presune delegácie z bratislavského letiska. Dôjde k uzatvoreniu diaľničného obchvatu D1, a to v úseku od Zlatých pieskov po Most SNP. Ďalej bude uzatvorená Einsteinova ulica, Staromestská ulica a Hodžovo námestie. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 11.30 h.

V čase od 12.15 do 12.45 h bude uzatvorené Hodžovo námestie a Palisády v oboch smeroch v úseku po Bratislavský hrad. V čase od 14.15 do 14.45 h budú opäť uzatvorené Palisády, Hodžovo námestie, Suché mýto, Námestie SNP, Špitálska ulica, Štúrova ulica a Jesenského ulica. V čase od 17.00 h do 17.30 h budú uzatvorené Uršulínska ulica, Námestie SNP, Suché mýto, Hodžovo námestie, Staromestská ulica, Most SNP, Einsteinova ulica a diaľničný obchvat v smere na Trnavu.

Polícia prosí účastníkov cestnej premávky, aby pri prejazde uvedenými úsekmi zvýšili pozornosť a riadili sa jej pokynmi.

Francúzskeho prezidenta prijme prezident SR Andrej Kiska v Prezidentskom paláci v Bratislave. Stretnúť by sa mal aj s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD).