Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Do centra Bratislavy prišli stovky ľudí, ktorí nechcú štátny prevrat

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Ako uviedol jeden z organizátorov zhromaždenia Rastislav Blaško, cieľom je reagovať na súčasnú vyhrotenú vnútropolitickú situáciu.

Bratislava 21. marca (TASR) – Stovky ľudí sa v stredu podvečer zhromaždili na Hodžovom námestí v Bratislave pred Prezidentským palácom. Ako uviedol jeden z organizátorov zhromaždenia Rastislav Blaško, cieľom je reagovať na súčasnú vyhrotenú vnútropolitickú situáciu.

"Rozhodli sme sa, že budeme proti situácii, ktorá sa dá nazvať aj štátnym prevratom, protestovať," povedal Blaško. Nezávislý poslanec NR SR Peter Marček poukázal aj na vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Podľa jeho slov "smrť dvoch mladých ľudí môže niekomu slúžiť ako zámienka na plánovaný prevrat".

"Opozícia má plné ústa obyčajných ľudí, ale v skutočnosti vôľu občanov a národa obchádza a koná bez nich," povedal Marček. Vo svojom prejave vyzval študentov a mládež, aby sa "nedali zneužiť svojimi kolegami, ktorí sa stavajú do čela protestov".

Ľudia na námestí skandovali, aby prezident SR Andrej Kiska odstúpil a zhodli sa na tom, že nechcú, aby v najbližších prezidentských voľbách opäť kandidoval. Občianske združenie Spoločnosť práv občanov, ktoré protestné zhromaždenie organizovalo, je za vyšetrenie korupcie na všetkých miestach, počnúc prezidentom, vládou a opozíciou. Rovnako žiada v tejto súvislosti vyvodenie dôsledkov.