Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Bratislavská SDKÚ vyzvala Ľ. Kaníka, aby nerozbíjal stranu

Ľudovít Kaník Foto: TASR/Michal Svítok

"Politické sólo hry Ľudovíta Kaníka z posledných dní znechucujú členskú základňu," uviedol krajský predseda SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji Martin Zaťovič.

Bratislava 21. mája (TASR) - Bratislavská SDKÚ-DS vyzvala Ľudovíta Kaníka, aby viac nerozbíjal a nepoškodzoval stranu. "Politické sólo hry Ľudovíta Kaníka z posledných dní znechucujú členskú základňu," uviedol krajský predseda SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji Martin Zaťovič.

Kaníkove kroky sú podľa neho opačné ako rozhodnutia orgánov SDKÚ-DS. Zaťko vyzýva členov, aby zachovali rozvahu a nezapájali sa do aktivít, ktoré rozbíjajú SDKÚ-DS.

Kaník dnes oznámil vznik názorovej platformy, ktorá sa má dištancovať od konania predsedu strany Pavla Freša. Je to reakcia na Frešovu nomináciu Karola Mitríka za šéfa NKÚ, ktorého napokon podľa Kaníka zvolil Smer-SD spolu s Frešom.

K platforme sa podľa Kaníka hlási aj europoslanec Eduard Kukan a členovia z celého Slovenska. Iniciatíva má spojiť ľudí, ktorí chcú zásadne zmeniť súčasné postoje SDKÚ-DS reprezentované Frešom.

Kaník si myslí, že pokiaľ k zmenám nepríde, SDKÚ-DS bude mať nulový potenciál. Zároveň je presvedčený, že pokiaľ bude Frešo na čele strany, SDKÚ-DS nezíska stratenú dôveru voličov.

Freša kritizujú členovia z viacerých regiónov. Predsedníctvo prešovskej SDKÚ-DS sa nedávno už dištancovalo od Frešovej politiky. Rozhodnutie súviselo práve s nomináciou Mitríka.