Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Bratislavské letisko budú kontrolovať hasiči

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý tam po postupe pri náleze neznámeho bieleho prášku v lietadle z Bristolu totiž avizoval kontrolu.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Hasiči sa chystajú posvietiť si na bratislavské letisko Milana Rastislava Štefánika. Prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý tam po postupe pri náleze neznámeho bieleho prášku v lietadle z Bristolu totiž avizoval kontrolu. Ako dnes ďalej informoval spravodajský portál Aktuálne.sk, hasiči z Integrovaného záchranného systému sa o udalosti dozvedeli s 90-minútovým časovým sklzom.

"Akonáhle sa niekto z bezpečnostného systému letiska dozvedel o takejto udalosti, mal informovať minimálne koordinačné stredisko Integrovaného záchranného systému, ten je totiž gestorom všetkých záchranných likvidácií mimoriadnych udalostí," povedal pre portál Nejedlý. Kontrola letiska, ktorú má v pláne, má tamojšiu jednotku na likvidáciu mimoriadnych udalostí preveriť na všetko - od požiaru až po radiačnú ochranu.

Letisko zatiaľ priebeh udalostí z nedele (2. 9.) nekomentuje, a to vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie.